Något som alltid får mig att må bättre


Att bo ensam

Det innebär massor av ansvar, ansvar som är svårt att hålla. Man måste diska, städa, städa, diska osv. När man bor hemma så tänker man inte på detta, då ens föräldrar fixar det mesta. Från att knappt städa sitt egna rum, till att städa en hel lägenhet nästan varje dag, plus att diska, det är ett stort steg. I början var det enkelt, men nu börjar det ta emot.

Skolan börjar, kommer hem och äter, går och tränar, äter och sen pluggar. Vart är tiden till städning och diskning?? Den finns oftast på helgerna, vilket inte alls är trevligt på fredagarna...

Om vi skippar den tråkiga biten då, så är det endå ganska roligt att bo själv och skönt. Det känns bra att sätta sina egna gränser om vad som är okej och inte och om någon vän får sova över mitt i veckan, det skulle inte gått hem om man bodde hemma. På så sätt vidgas socialiteten, vilket bara är trevligt.

Att bo ensam, kan alltså vara både roligt och väldigt, väldigt jobbigt. Men det är väll så livet är.


Mamma, jag önska du var här

Pappa o Peter också för den delen. Ibland undrar jag varför jag flyttade ifrån min familj, de kunde gärna vara här nu i alla fall och ta hand om mig som förr. Det är inte enkelt att bo själv, man ska ta vara på tiden hemma så mycket som möjligt.

I helgen ska jag i alla fall få träffa min familj, jag längtar!


Lunch på Max = OK utan plast..

Lite lat idag, så det blev lunch på Max, inte helt fel, förutom att jag fick största plastbiten i min Lyxshake!!!
Tur att jag upptäckte den iaf.



Lite senare ikväll kommer även denna filur på besök, har inte sätt henne sen i söndags, så längtar! <3


Gott med semlor !




Jennie in wunderland!

Igår fick vi en eftermiddagsträning på simningen, vilket var väldigt välkommande för mig! :) När jag sedan kom hem blev det att äta tacos ute på Picaso med Alex och därefter till Ica för att köpa lite smått och gott. När vi återvände till hemmet blev det att diska och städa. När huset var skinande rent igen blev det att kolla på Alice i underlandet, bra film faktiskt, inte så dålig som jag trodde att den skulle vara! :)

Nu kollar vi (jag, alex och clara) på bandy matchen mellan Sverige och Ryssland. Mys!


Äntligen fredag

Nu sitter jag hemma i min säng och känner att ögonen sakta börjar åka ihop, är så trött. Historie uppsatsen har verkligen tagit de flesta krafterna den här veckan. Så att det är fredag idag är bara skönt, 2 lektioner, kan ju inte bli bättre! Jo, ingen morgonträning klockan 7 innan skolan, istället ska vi träna klockan 3 - vilket jag tycker är ett bra val, för min del då.

Men nu ska jag gosa ner mig i min säng och vänta på att prinsen ska komma och väcka mig! :)


KLAR!

Herregud, jag är klar med min uppsats! ÄNTLIGEN! Vilken lättnad. Det enda som ligger kvar och gruvar är att jag vet vad läraren kommer att påpeka om på min uppsats, surt kan man säga. Som vanligt ska man började tidigare än vad man gör för att kunna läsa igen det flera gånger och göra det så bra som möjligt, men jag är endå ganska nöjd.

Nu sitter jag på svenska lektionen och läser "Tänk om det där är jag", hoppas på att det är en bra och spännande bok, verkar så i alla fall.


Dagens "plugg-bete" för uppsatsen i historia

Mästerkocken och hans mästerverk




Seg vecka för NV?

Den här veckan har verkligen varit seg för mig och de flesta i min klass. Vi har en historieinlämning som ska vara klar imorgon och en del har inte börjat och många har mycket kvar att skriva. Jag ingår i de som har börjat skriva, men har ganska mycket kvar. En del i klassen är även trötta som jag då. Vaknar flera gånget mitt i natten och tror att jag har försovit mig. Tror jag är stressad över min inlämning. Så på fredagskvällen hoppas jag att jag kan sova gott!

Nu sitter jag, Anna och herr Pojkvännen och dricker kaffe och äter rostade mackor, för att samla lite krafter och fortsätta med inlämningen. 



Superman

Riktigt gullig kille med bra klädsmak! :)


Hjälpmedel för pluggning, mums!


Tid över, eller??

Egentligen borde jag väll inte göra sånt här just nu, eftersom jag har en inlämning tills fredag, men, vad gör man inte för att få göra något annat än plugga?? Kanske inte bästa resultatet, men men, första gången ju! :)


Part 2

Love the way you lie


tha dayyyy!!!

Tisdag idag, som de flesta tisdagar. Kom inte försent till skolan = Happy!! :D Sen lite chill lektioner tills vi hade svenska och jag skulle redovisa muntligt!!!! Åhh, jag fick panik, trodde ärligt att jag skulle svimma. Vet inte varför jag brusar upp mig så mycket, jag klarade det endå hyffsat bra. (y)

Cyklade mer än vad jag simmade idag!! Cyklade 1,4 mil och simmade 1,1 km. Lite kort pass, men passade bra för idag, eftersom jag måste plugga väldigt mycket historia. Att ha inlämningar är inte så roligt, när man börjar för sent.. Får ändra på det! :)

Känner mig lite extra sötsugen idag, så jag ska baka lite chokladbollar med Alex, tyvärr kunde inte Carro medverka.. Synd tycker jag!





Second hand skjorta (y)

Mums!

Valios laktosfria chokladmjölk borde alla chokladälskare testa!


glömde...

Juste! Glömde berätta att jag ska på läger med min simgrupp i Södertälje till Spanien, Torremolinos! Åhh, jag längtar! Tror det kommer bli ett väldigt lyckat läger för T2! Och jag tror att jag behöver få lite spansk luft! Väldigt länge sen jag var på Teneriffa, 1½ år sen ungefär. LÄNGTAR!!!!


Seg uppdatering...

Ja, seg uppdatering av mig, jag vet. Ledsen ni som läser, men det finns mycket att göra när man bor själv och går i skolan. Sen är jag också lat av mig och har inte så mycket insiration till att skriva. Men nu kände jag att det var dags att skriva lite.

I torsdags kom min mor till mig och stannar kvar här tills måndag. Än så länge har vi bara tagit det lugnt. Idag åkte vi till Valbo köpcentrum som ligger utanför Gävle. En mycket trevlig tur med mamsen måste jag säga. Vi shoppade loss! Haha jag köpte 2 jeans-tights, 3 nagelack och en kofta ifrån Vero Moda, ett par trosor ifrån H&M och sen pjäxbox och skidbag ifrån Intersport! Jag är väldigt nöjd med mina inköp! Och inget randigt denna gång haha. Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder på det som jag har köpt, eftersom minneskortet krånglar :(

Nu ska jag städa, försöka plugga och vara med nära och kära!


Jag har klart finaste tjejkompisen!


Jäkla brevbärare..

Alltså, klockan är drygt 3 och jag sitter vaken. Jag blev väckt av brevbäraren, plus skrämd! Jag är ju mörkrädd!!! Så nu är jag ensam och rädd och inte trött alls typ.. Ska upp klockan 8 för att ha styrka sen klockan 9.. KUL!

Jag skulle nog inte vilja bli brevbärare, läskigt jobb. Att vara ute själv tidigt på morgonen, näe, inget som skulle passa mig! Och sen så tänker ja såhär, brevbäraren kan väll inte ha nyckeln till alla bostäder här? Eller? För annars är min portdörr öppen!! Uscha!! :(

Passande bild, skulle vilja vara hunden :)

Innan jag flyttade, när jag hade flyttat och nu






En bortblåst dag

Idag har jag verkligen inte gjort någonting! Jag hade tänkt skriva klart mitt tal, men såklart blev det inte så. Iställer har jag, kollat på tv och suttit vid datorn o städat lite. Fast jag kanske behövde ta hand lite om mig själv.

Killen som brukar ta hand om mig är i Kina, där han nu har varit i 15 dagar. 17 dagar utan denna kille har inte varit enkelt. En som man umgås med varje dag får man helt plötsligt inte träffa på 17 dagar, det var ett hårt slag. För mig känns det som att vi inte har träffats på 3 månader! Som tur har vi kunnat maila och snacka endå på msn och skype. Men det är ju inte samma sak, så nära, men endå så långt borta..

En sak som är säkert, är att jag tycker om den här killen väldigt mycket! Och att han kommer hem, på måndag, vilket kommer vara den bästa dagen på lovet, även fast det är den sista, så får jag ju spendera den med killen som jag tycker så mycket om.

Snart kommer också en annan som jag håller hårt om, en kär vän Carro, så jag slipper sova ensam inatt, skönt det i alla fall!


"Bara" 10 minus idag!

Igår var jag då inte helt kry på morgonen, men mådde betydligt mycket bättre mot kvällen och kunde då umgås med några av mina klasskamrater. Vilma, som fyller år idag (grattis!) hade ett litet kalas igår där jag, Sara och Anna medverkade. Vi åt mat lagad av Vilma och kollade sedan på 2st filmer, som jag redan har glömt bort namnen på, BRA JENNIE!

När klockan var runt midnatt kände vi att det var nog dags att dra sig hemmåt. Anna, jag och Sara gjorde sällskap tills bonden där jag och Anna lämnade av Sara. Sen gick jag och Anna mot mitt hem, eftersom jag är mörkrädd kände Anna att hon kunde ställa upp och gå hem med mig. Vi pratade om lite läskiga saker, så vi var lite uppjagade. Plötsligt när vi svänger in mot min gata så hör jag hur någon säger: Eyy duu!! Och jag skriker till, så lättskrämd som jag är ibland.. Anna vänder sig om och säger till den främmande mannen att han inte ska komma nära oss. Han säger whyy?? Och börjar gå närmre oss och frågar sedan om vi har en soffa och Anna säger att hon har en, men inte vill ha främlingar hos sig. Den främmande mannen klappar Anna på axeln och ler. Jag drar i Anna och vi börjar gå emot min port, med den främmande mannen och hans kompis bakom oss. Vi var livrädda! När vi kom in i lägenheten började vi darra och var rädda att mannen skulle komma efter oss, men som tur var gjorde han inte det. Vi satte oss i min säng och var alldeles skakis! Anna bestämmde sig för att stanna hos mig över natten, vilket jag tyckte var ett bra val.

När vi hade lagt oss så snackade vi om vad som hade hänt, och förstod att mannen inte alls var farlig. Att det bara var en som ville ha någonstans att sova, han var inte hotfull på något vis alls, det var bara jag och Anna som överreagerade.
På morgonen sen vid 7 tiden vaknade Anna och gick hem för att hon inte kunde somna om. Då när hon hade gått, förstod jag att jag var ensam och blev ganska mycket rädd, eftersom jag har väldigt svårt för att vara själv när det är mörkt. Men jag somnade tillslut och vaknade igen vid halv 11.

Nu idag så har jag diskat lite, damsugat och ätit. Jag har även skrivit lite mera på mitt tal och nu ska jag sätta mig för att kolla på Veronica Mars! :) Senare ikväll vid 5 tiden ska en Carro komma och besöka mig, vilket jag uppskattar!


Den som äger cykeln kan inte vara en lyckigt lottad ägare...


Lägenheten

Nu, äntligen, så lägger jag ut bilder på min lägenhet! :) hoppas de gillas! :D


Hallen ! :)

Min supertrevliga dörrmatta ! ;)

Köket

Matplatsen eller vad man säger :)

Det lilla badrummet med min favoritmatta! :)

Vardags-/sov-/allrummet!

Pluggishörnan!

Ena garderoben med lampor som pappa precis har fixat! :)

Den andra, med en frys i! :)

Detta var då min lägenhet! :) hoppas detta uppskattades! :)

Mensverk

Varje månad drabbas de flesta flickor/kvinnor av mens. Varför? Undrar jag också. Tycker det är så onödigt! Endel får en såkallad verk, mensverk. Denna verk drabbades jag av idag. Jag har bara en gång tidigare under mina 4 år av mens (hahah lät inte rätt de där menmen) drabbats av det. Denna gång var klart den värsta.

Jag vaknade vid klockan halv 10 i morse och kände lite magknip, men tänkte, äsch, det brukar försvinna. Så jag sov lite till. Sen när jag vaknade senare, så hade jag obeskrivligt ont i magen, men bet ihop och tänkte att om ja tar en banan och en iPren så kommer det att bli bättre! Tyvärr blev det inte bättre...
Istället så började jag svettas som fan och förstod att nu var det dags att spy! Spy upp vadå liksom? Hade ju inte käkat på länge. Men men, när jag hade lättat på trycket var det inte direkt bättre. Jag klarade i alla fall att ta mig till sängen och fick en värmeflaska av min mamma (tur att hon var där!) och så låg jag hopkurad som en boll och höll i hennes hand. Jag hade säkert ont i 15 min elelr något, det tog aldrig slut! Jag trodde att jag skulle svimma, det gjorde så ont! Men när verken började lättas var jag väldigt tacksam och sov en väldigt lång stund.

Nu klockan 15:04 så mår jag mycket bättre! Jag hoppas verkligen att jag inte behöver vara med om den här upplevelsen igen! Det enda posetiva var att jag fick bort alla slaggproduker ifrån gårdagens match! Skönt dä!


Jul och Nyår i bilder

Här är lite bilder ifrån min jul och nyår!


Glad lillebror som fick en iPod suffle av mig! :)

Tomten kom till mormor och morfar! :D

Lite suddig bild på pappa i hans snygga tröja som han fick i julklapp av mig! :)

Hemma hos faster och hennes man, nyårsförmys! :)

Söt Peter :)

Superfint dukat på nyår hos familjen Nykvist!

Sista bilden, tog inga bilder på raketerna, fast det vet ju alla endå hur de ser ut! ;)

Palles Minne - Tyr cup

Den 5-6 Januari har det varit Palles minne - Tyr cup här i Bollnäs! En väldigt trevlig och fin tävling där lag ifrån blandade städer fanns på plats. De största förvåningarna för mig var att Gnesta och Strängnäs var där! Tävligen gick helt okej för mig. Pers på 50 fjäril i alla fall, vilket jag nöjer mig med!

Nästa helg blir det JDM för mig på Eriksdahlsbadet. Är inte så sugen på att komma hem, men tror att det kommer att bli en bra tävling. Det enda som är trist är att jag missar matchen mellan Edsbyn och Hammarby som går på fredagen, då jag måste åka hem..






Ännu ett derby

Idag spelades ett till derby mellan Edsbyn och Bollnäs. Idag hade Edsbyn något att bita i. Efter första halvlek blev det 0-4 till Bollnäs och det var en lite deppig stämning för Edsbyn. Men andra halvlek, det var en riktigt bra halvlek! Edsbyn tryckte in ett mål på hörna! 1-4 stod det nu. Men då gjorde även Bollnäs ett mål, så det stod 1-5. Sedan började "Edsbyn kvarten". Edsbyn gjorde 3 till mål och det stod nu 4-5. När det 4:e målet gjordes, då var jag allt en lyckig flicka! Men Bollnäs lyckades trycka in ett till mål och matchen slutade 4-6 till Bollnäs.

Detta var den första matchen som jag har gått på, där Edsbyn har förlorat, vilket kändes ganska surt. Men det är så ibland. Pappa som även följde med på denna match sa något klokt: Om det här hade varit hockey, så hade laget som låg under med 4-0 gett upp för länge sen. Jag tycker att det är starkt utav Edsbyn att jobba upp sig så det blir 4-5. Då var jag allt stolt över min pappa! :)

Nu när man har varit på några Edsbyn-matcher, så kan jag utse min favorit! Magnus "Kuben" Olsson nummer 16 !


Derby

Gårdagens derby kan sammanfattas med två ord, guldvärt och iskallt!

För första gången var jag på en bandymatch utomhus, vilket jag inte hade klätt mig rätt för. Men alltid lär man sig något. Jag stod på den blåröda sidan, den enda sidan som gäller och hejade på mitt favoritlag i bandy. Själva Redfarmers ledarn var inte på plats, så stämningen ifrån klacken var lite seg. Men bollnäs klack hördes förfullt! Kanske inte så konstigt när det var match på hemmaplan! Första halvlekten slutade i alla fall 1-0 till Edsbyn! Andra halvlek kvitterade Bollnäs till 1-1. Efter en hörna tryckte Edsbyn in ett till mål och ett till lite senare. Matchen slutade 3-1 till Edsbyn! Jag kan säga att jag var en stolt Edsbyn supporter i Sävstaås!!

Nu blir det att ladda om till matchen imorgon, såklart kommer jag vara där, och förhoppningsvist min pappa också!

Anna och Jonas Edling påminner lite om vandra, i alla fall när matchen var slut! ;)


Hemma

Hemma i Bollnäs nu. Det har aldrig tagit så lång tid att sitta på härjedalingen för att komma hem. Men när jag väl kom fram och gick ut ur bussen mådde jag genast bättre! Nu var jag hemma. När jag kom in i min lägenhet möttes jag av massor av reklam.. KUL! Annars så låg ett paket med skumtomtar på mitt skrivbord, som jag verkligen inte kunde motstå. Sen ringde jag en liten vän, eller stor vän och pratade ja, väldigt länge, tills hennes mobil dog. Så nu blir det att röjja upp här, dammigt som attan!


2011

Ett nytt år, en ny start. Så säger alla, men för mig är det väll som detsamma, ingenting har förändrats.

Jul och nyår har som sagt passerat. Julen spenderades först hemma, där vi öppnade julklapparna! Jag fick massor av choklad och annat godis, en brödrost, lakan, en kamera av trä (från min lillebror), pengar och några skidor, som jag inte har hittat än men som mamma och pappa ska köpa! :D Tycker att julen blev riktigt lyckad, jag är i alla fall nöjd med den. Lillebror blev glad över iPoden han fick av mig, vilket gjorde mig också glad. Det bästa med julen tycker jag är att få se hur ens julklappar glädjer ens vänner och familj, den lyckan kan inte bytas ut.
Lite senare på kvällen åkte vi till mormor och morfar, där min andra del av släkten öppnade sina julklappar. Det var också mysigt. Massor av prat och fika blev det.

Nyår spenderades hemma hos familjen Nykvist, som den brukar. Eller brukar och brukar, vi brukar fira vartannat år hos dem och vartannat hos oss. Men detta år var det deras tur att vara värdar. Max som går andra året på kock-linjen stod självklart för maten. Jag måste säga att det var den godaste nyårsmiddagen som jag ätit på länge! God förätt med mycket grönsaker och räkor. Till varmrätt blev det gott kött med potatisgratäng, mums! Efterrätten, den var nog det bästa! Hemmagjord glass med hemmagjord maräng och granatäpple och mango. Det var så gott att jag tog min lillebrors glass, bara för att han inte ville ha. Efter en väldig lyckad och lång måltid satte vi oss vid datorn och bara väntade på att klockan skulle närma sig tolvslaget, för då skulel vi gå ut och skåla och se på fyrverkerierna. Tyckte att det blev ett perfekt slut på året, som jag fick spendera med min kära familj som jag inte träffar nu så ofta eftersom jag har flyttat. Men nästa år blir det nog att fira med sina underbara vänner som man har i Bollnäs!

Tyvärr har jag inga bilder från dessa härliga högtider, eftersom jag har tappat bort kamerasladden till datorn, vilket suger.. Men ni får väll överleva den här gången. Hoppas ni också hade en underbar jul och en bra början på det nya året, 2011.


RSS 2.0